Hertz 40 minutes challenge resultaten

Op 21 december 2019 was het zover. De deelnemers van de Hertz 40 minutes challenge gaan de uitdaging aan: in de 10 kilometer COOP dorpsloop in de Krim.

Onder leiding van coach van het programma Martijn Croon stonden Rik, Rene en Richard zaterdag zich klaar te maken voor hun 10 kilometer. Na de gezamelijke warming up liepen Rene en Richard achter haas Martijn aan op een tempo van 4:00 min/km. Rik had zijn eigen schema om onder de 45 minuten te kunnen lopen. De eerste twee rondjes was het redelijk druk en loodste Martijn ons behendig door het veld. Ook het support van de supporters van de Loopgroep hielp om de snelheid erin te houden. Natuurlijk kregen we ook onderweg weer de nodige aanwijzingen "denk om de techniek", "we lopen even naar dat groepje voor ons....", "even rust, denk om je ademhaling". De derde ronde konden we aanhaken bij een groepje die we op het rechte stuk met de wind in de rug weer achter ons lieten. De laatste 250 meter werden we enthousiast binnengehaald door Sebastiaan en Theo. 

Richard liep een PR van 39:11 (1ste plaatst 50+)

Rene liep de 10 kilometer in 42:58

Rik liep een PR van 43:16

Al met al een zeer geslaagde challenge! Zoals Martijn al aangaf met deze doelgerichte training hebben de deelnemers meer geleerd van de opbouw van trainingen en de effecten daarvan op hun prestaties. Dat het een uitdaging is om naast de overige activiteiten, gezin en baan en een blessure zo'n intensief programma te voltooien is ook een waardevolle ervaring. 

Met dank aan Hertz als sponsor en Martijn voor zijn niet aflatend enthousiasme en goede begeleiding.