Theo Baks

Theo verzorgt bij Loopgroep Coevorden trainingen voor de wandelgroep, de hardloopgroep en voor de Atletics Champs.  Theo is al meer dan 40 jaar actief loper. Een verdienstelijke loper met bij voorbeeld een tijd van 34 minuten op de tien kilometer.

Theo heeft via de Atletiek Unie zijn looptrainer 3 diploma gehaald, beschikt over een EHBO volwassenen diploma inclusief sport en heeft daarnaast nog diverse cursussen (jeugdatletiek en hardlopen) gevolgd om zich nog meer in het trainersvak te verdiepen. Op dit moment volgt Theo de opleiding Baanatletiektrainer 3 aan de Atletiek Academie van de Atletiekunie.

Theo wil zijn enthousiasme voor de atletiek of het wandelen graag op anderen overbrengen en wil tijdens de trainingssessies de deelnemers verder uitdagen om grenzen te verleggen, door te variëren in tempo en herhalingen.

Daarnaast wil Theo graag een vraagbaak en inspiratiebron zijn voor lopers op elk niveau. Met als voornaamste doel zo optimaal en veilig mogelijk lopers voorbereiden voor een van de talrijke regionale of landelijke hardloopevenementen en/ of  gewoon te werken aan de conditie.

Wil je meer informatie over wandelen en Atletics Champs? Kijk gerust eens op de tabbladen van deze onderdelen, maar nog beter: kom gerust eens op de training!